Tuesday, 22 August 2017

PASAR BUKU KOTA BHARU

Hari Sabtu ni, k.ba ada slot demo Diy Cover Book Felt.. sahabat-sahabat dan adik-adik yang ada kelapangan masa jom singgah #bazartokguru .. Insya-Allah, k.ba akan kongsi beberapa tips menarik untuk variasikan lagi seni kraf felt... jangan lupa temujanji kita sabtu ni ye 26 Ogos 2017 (11.30 pagi).. ;)

#journeycrafter #pasarbukukotabharu #PBKBVol2

Thursday, 27 July 2017

TUTORIAL SIMPLE BEG

Tutorial Simple Beg

Size beg k.ba guna ukuran kertas a4.. untuk bagi panjang, k.ba tambah sikit kertas a4. Kedudukan tali beg, t'pulang atas kreativiti masing2.. k.ba letak kat belakang. 

Sahabat2 juga boleh guna polyfelt 2mm.. k.ba suka guna 2 keping kain berlainan warna utk nampak lagi ceria. 

Kalau ada part2 yg tak faham boleh pm k.ba ye.. k.ba alu2kan utk share.. semoga perkongsian tutorial kali ni, boleh pelbagaikan lagi koleksi kraf sahabat2... selamat mencuba ;) :D

*** utk buat cover phone.. k.ba guna pola size kecil.. cara  jahitan, sama mcm tutorial beg juga.

TUTORIAL PENCIL CASE KOTAK

TUTORIAL PENCIL CASE KOTAK

Cara kali ni lebih senang dan mudah.. k.ba guna polyfelt 1mm.. cara nak letak tangkal terpulang atas kreativiti sahabat2.. k.ba nak kelainan, tu k.ba letak mcm dalam gambar :D :D

Kalau ada part2 yg kurang faham,  boleh terus pm @ whatsapp k.ba ye.. free je k.ba reply laju2 ;) ..

Cara jahit zip boleh rujuk video yg k.ba share https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1432247273536497&id=100002537156835

K.ba alu2kan utk share.. semoga perkongsian ni dapat bantu pelbagaikan lagi idea dalam menghasilkan kraf felt. selamat mencuba :D ;)
#mayakraf #tutorialmayakraf #tutorialpencilcase

Friday, 30 June 2017

PROMOSI JULAI 2017

Assalamualaikum dan selamat tengahari..
Hari ni k.ba nak buat promosi utk bulan 7.. bermula 1/7/2017 - 14/7/2017 ..order dah mula masuk ari ni, sape2 nak tumpang jom whatsapp k.ba 010-9199201.

*** Harga pada setiap gambar tidak termasuk caj poslaju..

Thursday, 22 June 2017

Kraftangan Felt Kelantan

Jangan lupa singgah kat kedai Maya Kraf kat Bazar Tok Guru, Kedai no 153, tingkat 3 (cari lift 3 & 4) kedai besebelahan surau lelaki.. Raya ke-4, k.ba dah buka kedai.. jom singgah

Thursday, 1 June 2017

BENGKEL KRAF Kelantan

Isi Masa waktu CUTI SEKOLAH!
PROMOSI BENGKEL KRAF!!

Ada yang berminat nak belajar buat #sampulduitraya
.
Bengkel @Bazar Tok Guru, Kota Bharu.

✋✋✋✋✋✋
.
👉Yuran Penyertaan yang amat berpatutan.
👉Tempat khas disediakan dengan ruang yang selesa.
👉Kelas setiap hari Sabtu @ 11.00pagi-1.00 tengahhari.
👉Set peralatan dan bahan disediakan percuma.
.
RM50 ❌
.
RM10 sahaja! Untuk pendaftaran.
Hanya 10 orang terawal. 👍👍
.
Jom belajar kraf untuk buat duit👍

PROMOSI RAMADHAN 2017

PROMOSI RAMADHAN...
Keychain kayu asam... promosi bermula 1 jun shingga 6 jun 2017 ... cepat2 selagi stok masih ada.. berminat boleh pm @ whatsapp k.ba ye .. tq tq ;) :D

🍭 Kedai Offline Maya Kraf 🍭
No 153, tingkat 3 (cari lift 3 & 4)
Bazar Tok Guru
Kota Bharu, Kelantan.
(10 pg - 4.30 ptg)
(1.30 - 2.00→tutup kejap solat)
Jumaat - tutup
☎ No phone @ whatsapp : 0109199201 ☎