Wednesday, 10 May 2017

Kedai Maya Kraf

Bismillahirahmanirahim.....
1hb Mei 2017 ... hari pertama kami #teammayakraf buka kedai di sini.. kedai no 153, Tingkat 3, Bazar Tok Guru, Kota Bharu, Kelantan... kedai kami berdekatan lift no 3 & 4 ... jom singgah kat kedai kami nanti ye.. :D :D 0109199201 (k.ba) ... Rohana Jusoh & Sufi Suhaida
#crafterkelate #jejakcrafter #ilovecraft #craftfelt #pakatmarideh

Sunday, 2 April 2017

Pengalaman Busines online kraf felt

Hari ni k.ba nak kongsi sedikit cerita pengalaman berniaga secara online.. k.ba bermula pada tahun 2011.. tercari2 nak niaga apa.. buat kajian mengikut minat .. kecenderungan minat masa tu suka dengan kraftangan.. engoogle la tempat k.ba buat kajian.. macam2 gamba kraf keluar masa tu ... tapi yg paling menarik hati k.ba .. kraf felt... masa tu d Kelantan. Kraf felt terlalu baru.. k.ba order keychain love di fb.. k.ba nak lihat benda tu secara dekat.. bmula dari situ.. k.ba tcari2 pula nak cari material kat mana?... kat google juga la k.ba jumpe blog susndfeltproduct... k.ba terus ke rumah sus dan ina... beli tutorial dan material dr mereka.. balik je terus belajar dan hasilkan kraf felt.. esoknya k.ba bawa ke sek.. tunjuk pada pelajar2 abacus.. mereka terus mintak nak beli.. k.ba pun terfikir.. oooooo ada permintaan... lepas tu.. k.ba pikir nak cari nama yg sesuai utk fb baru...k.ba letak nama maya kraf sempena k.ba berniaga secara alam maya.... ramai yg pm tanya, mcm2 soalan.. antara soalan paling tops
- mcm mn nak dpt custemer online mcm k.ba? ... sebenarnya ada cara.. ada tips.. nak tahu nanti k.ba sambung citer sterusnya ye.... :D

Friday, 31 March 2017

Kelas Online Kraf felt

Assalamualaikum dan selamat tengahari.. jom2 join kami, sertai bengkel asas felt