Wednesday, 10 June 2015

Promosi Ramadhan 2015

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Promosi Ramadhan akan  bermula pada 12/06/15 sehingga 10/07/15.. take note ye . hehe.. setiap belian RM150 ke atas, poslaju k.ba belanja tau...Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak dan Wilayah Labuan shj k.ba belanja.. :D :D

Bole terus sms, whatsapp k.ba +60109199201 atau pm terus kat FB : Maya Kraf

Rakan2 yg ada Instagram bole follow IG k.ba ..@mayakraf :)

Promosi Brooch Bunga.. Cekak rambut




Cekak rambut rm5 satu
 (min 10 pcs)

Tuesday, 26 May 2015

Craft Felt

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Alhamdulillah.. sekarang dah boleh selalu update blog kesayangan k.ba ni.. suka sgt2.. k.ba guna hp jer utk update blog skrg.. kalau dulu kena guna notebook.. line slow sgt2 . guna hp pehhhhhh laju sgt2.. terkejut k.ba mula2 guna ari tu.. hehe.. Terima kasih byk2 Ridh Leo, belanja k.ba hp.. hadiah yg  tak pernah k.ba jangka..

Bermula minggu ni (bulan 6/2015) .. k.ba dah mula mengajar kelas abacus balik.. k.ba dapat mgajar 5 sek .ren. skitar kota bharu.. tentang tempahan kraf.. jgn risau.. k.ba masih lagi ambil tempahan seperti biasa.. k ba akan susun jadual tugasan dgn teratur dan teliti.. x nak 2-2 terabai.. 2-2 kejaya k.ba suka dan syg sgt2.. jadi, k.ba kena bijak bahagikan masa.. dan ambil tempahan yg tak kejar masa.. kalau kejar masa memang k.ba xbole ambil tempahan tsebut... nanti hasil mmg xcantik dan kurang kemas.. adik2 @ kakak2 yg ingin buat tempahan bole whatsapp k.ba +60109199201  @ pm kat fb : maya kraf
kalau k.ba lambat reply, jgn risau.. biasanya kalau k.ba kat kelas abacus, k.ba offline dulu data internet.. bila sampai kat umah, free je k.ba terus reply laju2..

Terima kasih kepada semua custemer2 yg sudi buat tempahan ngan maya kraf dari dulu hingga sekarang.. tanpa k.ba sedari ..tahun ni dah masuk tahun ke-4, k.ba bkecimpung buat kraf felt... smakin hari smakin sayang sgt ngan dunia kraf felt ni... sukar k.ba nak gambarkan dgn kata2... hehe.. panjang lebar pulak, kali ni k.ba buat karangan yg bahasa tunggang langang nih.. yg sudi baca terima kasih, coz sudi layan baca blog k.ba kali ni.. nanti k.ba sambung lagi celoteh lain kali lak ye... jom cuci2 mata lihat hasil kraf k.ba yg x seberape ni :)






Monday, 25 May 2015

Promosi Pencil Case, Tisu Cover dan Mini Pillow

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Pagi ni k.ba nak war-warkan promosi mengikut pakej A dan pakej B... berminat boleh terus pm fb Ridh Leo @ whatsapp terus kat no Ridh : +601112190199

Pakej A .. RM50 (tidak termasuk poslaju)
5 Pcs Pencil Case
4 pcs sarung bekas tisu
3 pcs mini pillow size a4



Pakej B (termasuk caj poslaju)
10 pcs pencil case
8 pcs sarung bekas tisu
5 pcs mini pillow size a4



Stok terhad... cepat2 pm @ wsapp ridh ye sbelum kehabisan stok.. tq tq :)

Tuesday, 12 May 2015

Hasil kraf terbaru felt

Assalamualaikum dan selamat malam.. Alhamdulillah.. dah lama sgt k.ba x update blog kesayangan k.ba ni.. rindu sgt2.. mlm ni dapat juga update gamba2 terbaru.. yg berminat untuk buat tempahan  @ ada sebarang pertanyaan bole terus whatsapp k.ba ye.. jgn segan2 :D








Thursday, 5 March 2015

Seni Kraf Felt Kelantan

Assalamualaikum dan selamat petang... k.ba mintak maaf byk2.. sbb dah lama sgt tak bkesempatan update blog.. k.ba masih aktif ambil tempahan kraf.. sebarang pertanyaan bole add fb Maya Kraf dan whatsapp k.ba ye.... :D

Andai ada sebarang pertanyaan atau tempahan.. Anda boleh terus call no.phone k.ba kat bawah... masa telefon jgn la lewat malam ye.. takut k.ba dah zzzzzzzzzzz..... bole la call k.ba dr kul 9.00 pg - kul 10.00 mlm...

FB : http://www.facebook.com/pages/Maya-Kraf/158857630884541


No.HP : +6010-9199201 (Kak Ba)
         
Whatsapp   -  +6010-9199201

sabtu dan ahad.. k.ba masih lagi buka gerai berdekatan pasar siti khadijah...






Sunday, 28 September 2014

Jom Buat Tempahan Felt

Assalamualaikum dan selamat petang... berminat ngan hasil kraf felt yg k.ba buat.. jgn segan2... bole terus pm kat fb @ wasapp 010-9199201 .. utk adik2 yang berumur 15 tahun ke bawah, kena lah mintak bantuan ibu atau ayah untuk buat tempahan.. Semua harga yang tertera dibawah, tidak termasuk caj poslaju.. caj tambahan poslaju untuk semenanjung RM6, Sabah dan Sarawak RM10

Mini pillow 
size : 20cm x 15 cm
harga : RM15 satu







 cekak rambut tampal nama
RM8 satu (3-7 huruf)
 Doorgift keychain love
bole tampal nama spt dalam gamba d bawah
 Mini cup cake sesuai dijadikan doorgift
bole tampal nama


Love stand ... sesuai utk bagi hadiah 
bole tampal nama 
 Car Charm
bole tampal nama (3-8 huruf)
harga : RM10 satu

Hiasan gantung... 
 Fridge magnet
 Hiasan gantung
Harga : RM10 satu




cup cake size M

hp case size samsung young
 kerongsang nama
 Tapak keychain nama.. bole tampal nama


Tutorial Mini Pillow Felt

Assalamualaikum dan selamat petang..

Atas permintaan adik2.. hari ni k.ba nak kongsi tutorial cara nak menjahit mini pillow.. sebenarnya nak buat mini pillow ni sgt2 senang.. cuma kita perlu pelbagaikan hiasan dan tpulang atas kreativiti masing2 utk bg mini pillow yg kita hasilkan menarik dan comel :) .. k.ba harap dengan sedikit pkongsian ini dapat membantu adik2 pelbagaikan lagi hasil kraf yg sedia ada,, selamat mencuba ;)


Untuk menghasilkan mini pillow ni.. tak kisah nak guna felt lembut @ felt keras.. tapi utk proses belajar, k.ba cadangkan adik2 guna felt keras dahulu.. sbb senang nak gunting, jahit dan gam.. nanti dah pandai, bole lah adik2 cuba jenis kain lain pulak ye :)


mula2 adik2 perlu lukis pattern..
 dalam gamba ni k.ba guna pattern 20cmX15cm..

lukis pattern pada kain
 dan gunting 2 keping kain felt yg sama size







utk hiasan tengah tpulang pd kreativiti adik2


jahit sembat bagi nampak mini pillow lebih kemas


bahagian tepi adik2 bole guna jahitan insan pari.. 
jahit shingga tinggal sdikit ruangan utk masukkan kapas fiber

selepas masukkan kapas fiber, jahit sampai habis...
proses mjahit dah siap
bab hiasan tpulang kepada kreativiti adik2.. 
k.ba guna gam uhu utk lekatkan huruf dan hiasan

Selamat Mencuba ('',)